Huidveroudering-behandelen

HUIDVEROUDERING

Vrouwen krijgen op steeds jongere leeftijd te maken met vroegtijdige huidveroudering (fijne lijntjes, rimpels, huidverslapping,...). Heb jij hier ook last van? Weet dan dat we dit gemakkelijk kunnen voorkomen door de huid op de juiste manier te verzorgen en beschermen. Hoe eerder, hoe beter is de boodschap hierbij!

Wat zijn de oorzaken van huidveroudering?


De zon speelt een belangrijke rol bij vroegtijdige veroudering omdat ze je collageen afbreekt. Dit collageen houdt je huid stevig en soepel. We willen dit dus zo goed mogelijk op peil houden. Vitamine A en C helpen de fibroblasten om meer en beter collageen aan te maken. Daarnaast stimuleren ze de aanmaak van elastine en hyaluronzuur, die ook beide belangrijk zijn om huidveroudering tegen te gaan.


Elastose betekent dat de elastinevezels geknakt zijn en oprollen. Vaak zie je dit aan witte vlekjes ter hoogte van het decolleté. Ook elastose wordt veroorzaakt door zonneschade. Helaas is het onomkeerbaar, maar je kan het wel gemakkelijk voorkomen door je goed te beschermen.

huidveroudering behandelen behandeling Limburg huidprobleem gelaatsbehandeling producten verzorging tips

Hoe huidveroudering behandelen?


Dit doe je door je huid van binnenuit te voeden met essentiële voedingsstoffen én door aan de buitenkant je huid te verzorgen met vitaminerijke verzorgingsproducten en minerale make-up!


Langs de binnenkant:


Huidsupplementen met de juiste dosering aan anti-oxidanten, vitamines en voedingsstoffen zullen jouw huid langs de binnenkant voeden en versterken.


Langs de buitenkant:


Verzorgingsproducten met vitamine A stimuleren je celvernieuwing en maken je huid terug soepel en sterk. Daarnaast wapenen zonneproducten verrijkt met anti-oxidanten je tegen de schadelijke invloeden van de zon.


Weetje:

Met een spf 15 ben je reeds voor 93% beschermd tegen de zon, en dit stijgt geleidelijk naar 98% bij een factor 50. Het belangrijkste is om te letten op de juiste ingrediënten. Kies zoveel mogelijk voor een zonneproduct op basis van fysische filters zoals titanium en zink oxide, want deze weerkaatsen het licht. Chemische filters kan je beter beperken en enkel gebruiken wanneer je lage dosissen gebruikt. Deze filters neutraliseren het zonlicht, maar zijn in hoge dosissen schadelijk voor je huid. Daarom opteren wij liever voor een fysische filter.

Voorbeeld van een verzorgingsplan voor thuis:

(klik op de productnamen om online te bestellen)

Huidsupplementen:


Skincare: Skin & Youth EssentiA / Youth+ Environ


Make-up: jane iredale


Andere: Cosmetic Roll-CIT (microneedling)


Opgelet: elke huid is uniek en verdient een eigen diagnose. Bij twijfels, raadpleeg ons vrijblijvend!

De beste tips tegen huidveroudering:


  • Gebruik het hele jaar door zonnebescherming met minimum spf 15. Probeer in de zomer vaker de schaduw op te zoeken!
  • Probeer zo min mogelijk te roken en alcohol te consumeren
  • Vermijd te veel witte suikers
  • Reinig je gelaat vooraleer je vitaminerijke verzorgingsproducten aanbrengt, zodat deze beter en dieper kunnen indringen in je huid.
  • Laat regelmatig een professionele behandeling uitvoeren, waarbij zuren en vitamines gebruikt worden.