Purging

PURGING

Puistjes lijken soms erger te worden door het gebruik van nieuwe verzorgingsproducten. Hoe kan dat? Dit fenoneem noemt men ook wel purging.

Wat is purging?


Het tijdelijk ontstaan van (meer) puistjes is een teken dat het nieuwe product zijn werk goed doet. Alle verstoppingen in je huid komen dan tegelijk naar boven. Dankzij de goede werking van het product is je huid dus druk bezig met het kwijtraken van alle ‘opgekropte narigheid’.


En wees gerust: de puistjes die je nu ineens ziet opkomen, verdwijnen binnen enkele weken, waarna je huid zal verbeteren.


rosacea behandelen behandeling Limburg huidprobleem gelaatsbehandeling producten verzorging tips

Purging of irritatie?


Het lastige is nu dat bepaalde producten of ingrediënten juist ook ernstige huidirritaties en nieuwe verstoppingen van de poriën kunnen veroorzaken. De symptomen waarmee deze overgevoeligheidsreacties gepaard gaan, zijn min of meer dezelfde als bij purging: een onrustige huid met rode, vurige puistjes. In dat geval zullen de symptomen helaas niet vanzelf overgaan. Ze verdwijnen pas wanneer je stopt met het gebruik van het product.


Het belangrijkste advies hierbij is dat je best kiest voor een product met actieve werkstoffen en ingrediënten die je huid vooruithelpen, en dus niet verstoppen/irriteren. Heb je hierover vragen? Stuur ons gerust een berichtje!

Wil je meer tips rond huidverzorging en make-up? Volg ons op Instagram en facebook!

Gezonde minerale make-up ingrediënten parfum talk alcohol denat talc fragrance
Verzorgende make-up gezonde ingrediënten talk alcohol denat fragrance parfum talc

Of stuur een privéberichtje als je een specifieke vraag hebt: