Rosacea behandelen

Rosacea

Heb je meerdere verwijde rode en/of blauwe bloedvaatjes op je gelaat (wangen, neus of kin), in combinatie met felrode verkleuringen zoals rode bultjes en zwellingen die lijken op acné? Indien de oorzaak hiervan ontstoken haarvaatjes zijn, dan spreken we van rosacea.

Wat zijn de oorzaken van rosacea?


Bij rosacea zijn de bloedvaatjes ontstoken, waardoor je puistjes lijkt te hebben. Deze aandoening is vaak erfelijk, maar het is niet enkel genetisch bepaald. De demodex mijt kan ook een rol spelen in de oorzaak van je rosacea. Dit zijn microscopische mijten die bij iedereen op de huid leven. Een overgroei aan deze demodexmijten en bacteriën kan rosacea in de hand werken. Levensstijl en een goede huidverzorgingsroutine kunnen veel verschil maken voor de huid met rosaceaklachten.


TIP: De zon en alcohol zijn belangrijke triggers. Bescherm je daarom dagelijks tegen de zon en vermijd het gebruik van alcohol. Alcohol zorgt namelijk voor verwijding van de oppervlakkige bloedvaatjes in de huid. Sauna is ook sterk afgeraden. Je gaat je huid hier geen plezier mee doen. Wacht hiermee tot je je huid terug in balans gebracht hebt en probeer dit dan slechts beperkt te doen.

rosacea behandelen behandeling Limburg huidprobleem gelaatsbehandeling producten verzorging tips

Hoe rosacea behandelen?


Langs de binnenkant:


Huidsupplementen met de juiste dosering aan voedingsstoffen (waaronder Omega 3 en vitamine A) zullen jouw huid langs de binnenkant voeden, versterken en hierdoor sneller laten genezen.


Langs de buitenkant:


Vitamine C werkt versterkend op de vaatwanden van de bloedvaatjes. Vitamine A maakt de opperhuid dikker. Een goede zonnebescherming is zeker essentieel! Gebruik bovendien milde reinigers voor je gelaat, zonder uitdrogende en irriterende ingrediënten.

Voorbeeld van een verzorgingsplan voor thuis:

(klik op de productnamen om online te bestellen)

Huidsupplementen: ANP


Skincare: Environ


Make-up: jane iredale


Opgelet: elke huid is uniek en verdient een eigen diagnose. Bij twijfels, raadpleeg ons vrijblijvend!